Produkcija Kako vam drago proizvodi scenska, muzička, filmska, digitalna i druga dela za pozorište, klubove i film.


Samo tri noći trebalo je da ostane Kamil Blantije, Francuski gost u poseti dvoje zaljubljenih cimera, Marka i Jelene.
Ali susret i poznanstvo troje prijatelja zauvek će promeniti njihove živote.
Duhovita i vedra, ova komedija vraća veru u to da su snovi ostvarivi.

 

Tekst: Milica Konstantinović Stanojević, Arno Amber (Arnaud Humbert)
Režija: Marko Jovičić
Dizajn scenografije i kostima: Anja Radović
Muzika: Zemlja Gruva

Glumci: Ivona Momirović, Andrija Daničić, Arnaud Humbert

Fotografije: Janko Petković, Jelena Petković
Dizajn plakata i trejlera: Marko Dukić
Dizajn šminke: Akademija Purity
Dizajn svetla: Marko Jovičić
Inspicijent i sufler: Filipa Daničić

 

REČ AUTORA

Arno Amber (Arnaud Humbert), francuski glumac, zabasao je u Srbiju pre pet godina. Sigurno je da mu se život ovde dopao, jer je prilično dobro naučio jezik i stekao mnogo kolega i prijatelja koji ga vole i uvažavaju, jedinstveni svoj “srpski” svet u kome kao “naš Francuz” gradi autentično prisustvo bojeno šarmantnim osmehom i vanrendnim talentom potvrđenim i sposobnšću da igra na drugom, nematernjem jeziku i da u tome briljira. Odlikuje ga specifična lakoća postojanja, vedrina, vickastost, snalažljivost i u nekim trenucima šašava brzopletost pri donošenju odluka i sporovođenju istih u delo. Kada je došao na ideju da iskustvo svog življenja u Srbiji stavi na papir, potom i na scenu, osećao je i svojevrsnu misiju začetu i naraslu u komunikaciji sa njegovim “sprskim” okruženjem. Arno se pitao zašto ljudi u Srbiji tako lako odustaju od svojih snova. Ili zašto sanjaju nešto što ne žive. Ta pitanja nastala u susretu dve kulture imala su jaku socio-istorijsku logiku, utelovljenu u Arnou. Kao slučajni prolaznik, kao “Mali princ” na “našoj” planeti, Arno je uočio i jednu mentalitetsku sklonost u pristupu životu kod Srba. U Arnoovom francuskom svetu, kada nešto zaista želiš treba samo malo da se potrudiš da to i uspeš. U Arnoovom srpskom svetu svi žele nešto što im je tako daleko i nedostižno i sve što požele postaje im automatski daleko i nedostižno.

Vodvilj se nametnuo kao forma koja nas povezuje i kulturno istorijski i lično i privatno. Kamil je mnogo više od tipičnog vodviljvskog stranca ili “pogrešnog informatora” – Kamil ima dokumentarnu crtu, nosi i mnogo toga iz Arnovoog ličnog i autentičnog iskustva, i u našem slučaju on zabludele Marka i Jelenu informiše o pravom stanju stvari. Ispod površine vodvilja sa klasičnom matricom “dvoje se vole, a treći smeta”, ugradili smo dvoje kunktatora koji odlažu rešenje svog životnog pitanja iz straha da će im se ponoviti proživljeno – a to proživljeno u Srbiji uvek ima i svoj tužni izraz lica.

Tako smo došli do priče o Marku i Jeleni i njihovom Francuskom gostu, o susretu dve kulture kroz tri lika, o prelaženju životnih prekretnica, o pokušaju oslobođenja od porodičnih i tradicionalnih okova, o prijateljstvu, o ljubavi i ljubomori… Uz sve to smo se siti ismejali…

Milica Konstantinović Stanojević

 

Svi imamo svoje snove. U ovom komadu želeo sam da se usredsredim na njih. Ponekad izblede, a nekad su oni naša svrha života. Verujemo da nismo dostojni tih snova, da pripadaju nekome drugom - komšiji, ili nekome bogatijem, srećnijem, ljudima iz drugih zemalja, svima osim nama koji ih sanjamo. Upravo tu grešimo. Ova predstava ima za cilj da podstakne ljude da se ne odriču svojih snova već da za njima posegnu i da ih stvore.

Arnaud Humbert

 

REČ REDITELJA

Svi vaši snovi mogu postati stvarnost – ukoliko imate hrabrosti da ih sledite. Za dvadeset godina, bićete više razočarani stvarima koje niste učinili nego stvarima koje jeste. Zato isplovite iz sigurne luke. Istražujte. Sanjajte. Znati, misliti, sanjati. To je sve.Nikada nije kasno da postavite novi cilj, ili sanjate novi san. Da bismo postigli velike stvari, moramo ne samo da delujemo, već i sanjamo, ne samo da planiramo, već i verujemo. Nema lepše nade od one što je nikla iz tuge i nema lepših snova od onih što ih rađa bol.Kaži mi kako spavaš, pa ću ti reći ko si! Tvrdi se, da se upravo u snu, ogleda karakter i duševno stanje čoveka.Neodustajte od vaših snova ili će vaši snovi odustati od vas.

Marko Jovičić

 

REČ PRODUCENTA

U junu 2018. godine Arno me je pozvao da zajedno sa njim i koleginicom Ivonom radimo na njegovom novom komadu pod radnim naslovom “Dreams”. Svidele su mu se prethodne predstave produkcije “Kako vam drago” - komedija “Upoznaj mog tatu” i mjuzikl “Ljubav i moda” koje je gledao nekoliko puta u pozorištu Slavija i Madlenianumu, pa mi je tako po treći put pored glumačke uloge i sviranja saksofona, dodeljen i producentski zadatak.

Tim se ubrzo proširio, Milica je napisala konačnu verziju teksta. Anja Radović, koja je bila asistent scenografa na mjuzklu “Ljubav i moda”, sada je dobila dvostruki debitantski zadatak.

Takođe, prošle 2018. godine kao saksofonista učestvovao sam u snimanju pesme “Leto tebe doziva”, reditelja Marka Jovičića. Na snimanju spota, na kome je bilo preko tri hiljade ljudi, koleginica Anka Gaćeša mi je rekla da samo Marko i ja možemo da pravimo takve “nenormalne” produkcijske zahvate i da nas dvojica moramo kad-tad da radimo nešto zajedno u pozorištu. Nadam se da je ovo samo početak naše saradnje.

Zahvaljujem se svima koji su se najdobronamernije okupili oko ovog projekta, uložili svoje vreme, trud i ideje.

Andrija Daničić

 

Premijera, 4. oktobar 2019.
www.pozoriste-slavija.co.rs/samo-tri-noci/

 

Produkcija “Kako vam drago” se zahvaljuje za nesebičnu pomoć i saradnju:

Pozorištu “Slavija”, Akademiji Purity,
Milovanu Boškoviću, Dušanu Sariću, Milici Stanković, Mariji Nikolić,
Staši Koprivici, Andreju Šepetkovskom, prof. Ljiljani Bogoevoj Sedlar,
Bobanu i Zorici Đurđević, Aleksandru Saletu Raduloviću,

i svim prijateljima predstave.

 

 


Galerija

Predstave
Probe
Studio
Video
Press

∗Više fotografija i video-klipova potražite na našim kanalima na društvenim mrežama i Youtube-u. Linkovi su na vrhu stranice. ↑

Pisali su o »Samo tri noći«

 • Politika -  30.09.2019

  Aleksandra Mijalković

  Francuz među Srbima

  Arno Amber, koji već pet godina živi i radi u Beogradu, autor je vodvilja „Samo tri noći”, trećeg komada u kojem govori o sudaru dveju kultura.
  Pozorišna produkcija „Kako vam drago” iz Beograda, u saradnji sa pozorištem „Slavija”, za prvi petak u oktobru najavljuje novu premijeru, vodvilj „Samo tri noći”, o dvoje zaljubljenih cimera – Jeleni (glumi je Ivona Momirović) i Marku (Andrija Daničić), i njihovom francuskom gostu Kamilu (Arno Amber).

  Idi na članak

Sponzori i prijatelji projekta

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo